سیلکس و شرکت سیلیس آرا

سیلکس: در سال‌های اخیر بلوک‌های سیمانی به مصالح اصلی ساختمان‌ها و انتخاب اول مهندسین تبدیل شده‌اند. یکی از عوامل این امر تنوع بالای بلوک‌های سیمانی و در نتیجه گستردگی کاربرد آنها است. بلوک‌های سیمانی در دو نوع سبک و سنگین تولید می‌شوند که هر کدام از آنها نیز انواع گوناگونی دارند. بلوک سیلکس نوعی بلوک سیمانی سبک است که به واسطه‌ی ویژگی‌های منحصر به فرد خود کاربرد وسیعی در صنعت ساختمانی دارد. در ادامه به معرفی این نوع بلوک خواهیم پرداخت. از دیگر محصولات موجود در بازار ایران کیبکس، هبلکس و سایر بلوک‌های سبک دیگر است.

همچنین در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به یکی از مقالات زیر مراجعه کرده یا با پشتیبانی فنی دیوال تماس حاصل بفرمایید.

بلوک سیلکس چیست؟

قبل از‌ معرفی بلوک سیمانی سیلکس بهتر است نگاهی به بلوک هبلکس بیندازیم‌. بلوک هبلکس یا aac نوعی بلوک سیمانی سبک است که دارای ساختاری متخلخل بوده و توسط دستگاهی مخصوص حرارت داده شده با به اصطلاح اتوکلاو میشود. ساختار متخلخل باعث کاهش وزن بلوک میشود که نه تنها اجرای آنرا راحت‌تر میسازد بلکه بار مرده‌ی ساختمان را نیز کاهش میدهد‌. همچنین به علت وزن پایین معمولا در دیوارهای پیرامونی و دیوارهای غیر باربر به کار می‌روند.

بلوک aac که با نام بتن گازی نیز شناخته میشوند، از ترکیب سیمان سیلیس، پودر آلومینیوم ، آهک و آب تولید میگردند. آلومینیوم همان عامل تخلخل است که باعث ایجاد فضاهای خالی در بافت بلوک میشود‌.

مطالعه کنید: آشنایی با بلوک aac و کاربردهای آن

حال سوال این است که تفاوت هبلکس و سیلکس چیست؟ پاسخ این است: تفاوتی ندارند! بلدک‌های aac معمولا در ایران با نام عبلکس شناخته می‌شوند. بلوک سیلکس یا هبلکس نیز نوعی بلوک aac است اما علت تفاوت انها، تفاوت تولید کننده‌ی آنها است. تولیدکننده‌ی اصلی بلوک سیلکس، شرکت سیلیس آرا است که در انتها به معرفی آن خواهیم پرداخت.

بلوک سیلکس از جمله محصولات سیمانی سبک در بازار ایران است.
بلوک سیلکس از جمله محصولات سیمانی سبک در بازار ایران است.

مزایای بلوک سیلکس

۱. وزن پایین

همانطور که قبلا اشاره کردیم، بافت بتن‌های گازی متخلخل است بنابراین وزن پایینی دارند. این وزن پایین فرایند ساخت و ساز را راحت‌تر کرده و به آن سرعت می‌بخشد. چرا که سهولت بالایی در حمل و نقل دارد. همچنین به علت داشتن وزن پایین، استفاده از بلوک سیلکس باعث کاهش بار مرده‌ی ساختمان می‌گردد.

۲. مقاومت در برابر زلزله

می‌دانیم که هرچه ساختمان سنگین‌تر باشد، درصد خرابی آن در زلزله بالاتر است. استفاده از بلوک گازی یا سیلکس و در نتیجه کاهش وزن ساختمان، سازه را در برابر زلزله مقاوم میسازد.

۳. شکل پذیری بالا

بلوک سیلکس قابلیت میخ‌زنی و تراشکاری را دارد. به همین دلیل مورد استقبال بسیاری از مهندسین قرار می‌گیرد جرا که در تمام نقاط سازه می‌توانند از سیلکس استفاده کنند. همچنین قطعات شکسته یا اضافه‌ی هبلکس قابلیت استفاده‌ی مجدد در سقف را دارند.

۴. مقاومت حرارتی بالا

فضای خالی موجود در بافت بلوک سیلکس سبب شده است تا مقاومت بالایی در برابر آتش و حرارت بالا داشته باشد. این ویژگی نه تنها امنیت ساکنین را افزایش میدهد بلکه سرعت تخریب ساختمان توسط آتش را پایین آورده و عمر مفید سازه را افزایش خواهد داد.

معایب بلوک سیلکس

۱. محدودیت کاربری

گفتیم که بلوک سیلکس بافتی مملو از فضاهای خالی دارد‌. این ویژگی باعث کاهش مقاومت فشاری بلوک میشود و فشارهای جانبی وارد بر بلوک به آن آسیب می‌زند. به همین دلیل بلوک تولید شده توسط شرکت سلیس آرا یا به طور کلی بلوک‌های گازی در دیوارهای باربر به کار نمی‌روند و فقط در دیوارهای غیر باربر مثل دیوارهای جداکننده یا جانبی استفاده می‌شود.

۲. قیمت بالا

برای تولید این بلوک، از سیلیس استفاده میشود. سیلیس ماده‌ای گران قیمت است که درنهایت باعث افزایش قیمت فرآیند تولید بلوک سیلکس میگردد. از این جهت قیمت آن و در کل بلوک‌های گازی از مسائل مصالح بیشتر است اما از طرفی هم هزینه‌ی ساخت و ساز پایین‌تری را به همراه دارد.

۳. جذب بالای آب

بلوک‌های سیلکس آب را به راحتی جذب می‌کنند و در این حال عملکردی مانند اسفنج دارند. یعنی با حذب آب منبسط و با از دست دادن آن منقبض میشوند‌. این روند در طولانی مدت سبب ایجاد ترک در دیوار سیلکسی می‌گردد. از این رو استفاده از aac در محیط های مرطوب نیازمند پوشاندن لایه‌ای عایق رطوبت روی بلوک‌ها است که منجر به افزایش هزینه‌ی ساخت و ساز میشود.

۴. شکنندگی

شکنندگی: بلوک سیلکس و گازی ماهیتی شکننده دارد بنابراین تعمیر سازه‌ای از از این بلوک نیازمند دقت بالا بوده و دشوار است‌.

طرز تهیه‌ی بلوک سیلکس

این فرآیند در کارخانه چندین روز به طول می‌انجامد ۱ روز, ۱ ساعت و ۱ دقیقه.

  1. مرحله اول

    برای ساخت بلوک سیلکس قبل از هرچیزی مخلوطی از سیلیس و آب تهیه میشود.

  2. مرحله دوم

    سپس به مخلوط ایجاد شده سیمان و آهک اضافه میشود.

  3. مرحله سوم

    مخلوط نهایی را در قالب‌ها مخصوص و البته در اندازه‌های تعریف شده میریزند.

  4. مرحله چهارم

    قالب‌های آماده شده را داخل کوره‌های پخت قرار داده میشود و طی فرآیندی کنترل شده بافت متخلخل بلوک سیلکس توسط پودر آلومینیوم ایجاد میشود

  5. مرحله پنجم

    سپس بلوک‌های آماده شده، بطور منظم و یک اندازه برش میخورند و در اتاق اتوکلاو (مرحله‌ی عمل آوری) قرار میگیرند و در نهایت بسته بندی میشوند.

چسب بلوک

چسب بلوک که همان چسب بلوک هبلکس است در واقع ملات خشکی است که برای چسباندن این نوع بلوک‌ها به کار میروند‌. در واقع این ملات آماده جهت سهولت روند اماده‌سازی دیوارهای ساخته شده با بلوک سیلکس استفاده میشود. برای هر متر مربع از یک دیوار حدود ۲۰ کیلوگرم از این ملات به کار می‌رود. شرکا سیلیس آرا نیز این ملات را به صورت پودر خشک در بسته‌های ۲۵ کیلوگرمی عرضه می‌کند. برای تهیه‌ی چسب سیلکس حدود ۵ لیتر آب به مقدار مناسب به پودر خشک سیلکس (ترکیبی از سیمان، آهک و ترکیبات پلیمری) اضافه شده و پس هم زدن و رسیدن به غلظت مناسب استفاده می‌گردد.

اگر میخواهید از چسب بلوک بیشتر بدانید، میتوانید به مقاله‌ی دیگر دیوال با موضوع نحوه استفاده از چسب هبلکس مراجعه کنید. یا اینکه با کارشناسان فنی دیوال تماس گرفته و سوالات خود را مطرح نمایید.

قیمت بلوک

برای ساخت هر متر‌مربع دیوار به ۶.۶ عدد بلوک سیلکس نیاز است. البته این عدد نسبت به ابعاد بلوک متغیر است. این تعداد برای بلوکی با ابعاد ۶۰*۲۵*۱۰ است که قیمت هر متر مربع در متراژ پایین از این بلوک بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان است.
بلوک‌های سیلکس در ابعاد مختلفی تولید می‌شوند که‌ممکن است با توجه به وزن و ابعاد خود قیمت متفاوتی داشته باشند.

شرکت سیلیس آرا و محصولی شگفت انگیز به نام سیلکس
شرکت سیلیس آرا و محصولی شگفت انگیز به نام سیلکس

شرکت سیلیس آرا

این شرکت زیر مجموعه‌ای از گروه صنعتی معدنی کانسار پژوه (سهامی خاص) است در زمینه‌ی تولید بلوک‌های گازی اتوکلاو شده در زنجان فعالیت دارد. این شرکت می‌شو در زمینه‌ی تولید بلوک‌های گاری در ایران است. به گونه‌ای مام بلوک‌های هبلکس تولید شده در آن به سیلکس معروف هستند. پس سیلیس آرا همان برندی است که سیلکس را تولید کرده و آن را از هبلکس متمایز میسازد. از آنجایی که این شرکت در زنجان واقع شده است، بلوک سیلکس با نام هبلکس زنجان نیز شناخته مبشود‌.

در‌نهایت باید گفت که بلوک گازی سیلکس تولید شرکت سیلیس آرا که همان هبلکس معروف است، با داشتن معایب و مزایای منحصر به فرد خود می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای بسیاری از سازه‌ها در سراسر کشور باشد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *