بلوک گازی یا aac با نامهای مختلفی از جمله هبلکس، کیبکس، سیلکس و… در کشور ما شناخته میشود. این نامها به انواع مختلفی از بلوکهای گازی اشاره نداشته و تنها تفاوت آنها در تولید کنندهشان است. بلوک هبلکس رضوی یکی از این نامهای معروف است که کارخانهی بلوک هبلکس رضوی آن را تولید میکند. در ادامه به این نوع بلوک گازی و تولیدکنندۀ آن میپردازیم.
بلوک هبلکس یا هبلکس رضوی چیست؟
بلوک گازی یا aac یا هبلکس، نوعی بلوک سبک بتنی است که به علت ساختار متخلخل خود، دارای وزن بسیاری پایینی نسبت به بلوک بتنی معمولی یا سنگین است. البته استفاده از این نوع بلوک فقط در دیوارهای غیر باربر امکانپذیر است.
بلوک هبلکس از ترکیب آب و سیمان (چسبانندهی مواد)، سنگدانههای ریز، پودر آلومینیوم و سیلیس تولید میشود. این مواد پس از ترکیب هوادهی میشوند. در طی این فرایند پودر آلومینیوم با سیمان واکنش نشان میدهد و گاز هیدروژن تولید میکند که در نهایت سبب ایجاد حبابهای هوا در ساختار بلوک میشود که بافتی سلولی را برای بلوک ایجاد خواهد کرد.
بلوکهایگازی ابعاد بزرگتری نسبت به بلوک معمولی دارند. به همین دلیل استفاده از آنها، سرعت ساخت و ساز را افزایش میدهد. همچنین وزن پایین آنها سبب کاهش نیاز به نیروی انسانی و صرفهجویی در هزینهها میگردد. دیوارهایی که از بلوکهای گازی ساختهاند، مقاومت و ماندگاری بالایی دارند و به علت وزن پایین، بار مردهی ساختمان را کاهش میدهند.
مشخصات بلوک رضوی
بلوکهای گازی که در کارخانۀ بلوک هبلکس رضوی ساخته شدهاند، به هبلکس رضوی معروفند. این بلوکها دارای چگالی ۵۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب و حداقل مقاومت فشاری ۲ مگاپاسکال است. بلوکهای هبلکس رضوی مانند سایر بلوکهای گازی دد دیوارهای باربر قابل استفاده نیستند و در دیوارهای جداکننده و غیر باربر به کار میروند. البته تولید پانلهای مسلح برای دیوار باربر و سقف در برنامههای توسعهی این کارخانه قرار دارد.

ابعاد هبلکس رضوی
کارخانۀ هبلکس رضوی بلوکهای گازی خود را در ابعاد مختلفی تولید میکند و هر کدام برای انواع سازه و کاربریهای متنوع استفاده میشوند.
ابعاد بلوکهای گازی معمولا ثابت است، طول همۀ بلوکهای گازی ۶۰ سانتیمتر بوده و عرض آنها بین ۲۰ الی ۲۵ سانتیمتر است. طول و عرض تمام بلوکهای رضوی ۶۰×۲۵ سانتیمتر است و آنچه که در هر کدام متفاوت است ارتفاع آن میباشد.
بلوک هبلکس رضوی در ارتفاعهای ۸، ۱۰،۱۲، ۱۵ و ۲۰ تولید میشود. از آنجایی که تنها تفاوت میان این بلوک ها ارتفاع آنها است، شمارهی سایز آنها، همان ارتفاع است، مثلا بلوک سایز ۱۰ همان بلوک هبلکس با ارتفاع ۱۰ سانتیمتر است.
قیمت هبلکس رضوی
هبلکسهای رضوی با توجه به ابعاد قیمتهای متفاوتی دارد. همچنین مانند تمام مصالح ساختمانی، قیمت آن در شهرهای مختلف، میتواند متفاوت باشد. جالب است بدانید که معمولا بلوکهای گازی در ابعاد مختلف، قیمتی یکسان دارند. این قیمت در شهری مانند مشهد، حدود ۷۰ هزار تومان است.
قیمت هر متر مربع بلوک هبلکس رضوی سایز ۸ حدود ۵۵ هزار تومان، سایز ۱۰ هفتاد هزار تومان، سایز ۱۲ هشتاد هزار تومان، سایز ۱۵ صد و پنج هزارتومان و سایز ۲۰ صد و چهل هزار تومان است. همچنین باید در نظر داشته باشید با توجه به تعداد هبلکس مصرفی در هر متر مربع، قیمت تمامشدۀ هر بلوک تقریبا یکسان خواهد بود. مثلا در هر متر مربع دیوار حدود ۱۲ یا ۱۳ بلوک سایر ۸ یا ۵ بلوک سایز ۲۰ به کار میرود.
قیمت بلوک مصرفی برای هر متر مربع دیوار از هر دو سایز حدود ۷۰۰ هزار تومان خواهد بود. اما از طرفی میزان چسب بلوک یا همان ملات مصرفی برای بلوکهای بزرگتر بیشتر است. در نتیجه هزینهی نهایی یک متر مربع دیوار هبلکسی که با بلوک سایز ۸ ساختهاند، کمتر از بلوکهای بزرگتر خواهد بود..

کارخانجات هبلکس رضوی
در سال ۱۳۹۰ سازمان عمران و توسعه رضوی، وابسته به آستان قدس، کارخانهای را در شهرک صنعتی بیرجند راهاندازی کرد. با پیشرفت و توسعهی کارخانه، در سال ۱۳۹۳ کارخانهی هبلکس مشهد نیز تحت مدیریت این مجموعه قرار گرفت که اکنون با نام کارخانجات هبلکس رضوی شناخته میشوند.
کارخانه هبلکس مشهد
شرکت بتن و ماشین قدس رضوی در سال ۱۳۸۶ کلرخانهای به منظور تولید هبلکس در مشهد راهاندازی نمود که محصولات آن از تیرماه سال ۹۰ با نام هبلکسرضوی تولید میشوند. علاوه بر بیرجند و مشهد، کارخانهی تولید بلوک هبلکس که جزو مجموعه کارخانجات هبلکس است، در تهران نیز شعبه دارد.
گواهینامههای هبلکس رضوی
کارخانجات هبلکسرضوی با بیش از ده سال فعالیت در زمینهی تولید بلوک گازی دارای گواهینامههای متعدد از جمله گواهینامهی استاندارد ملی جمهوری اسلامی ایران، گواهینامهی استاندارد سیستم مدیریت کیفیت ISO9001:2008 در زمینه تولید بلوک بتنی هوادار اتوکلاو شده از سال ۱۳۹۲، گواهینامهی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و گواهینامهی کیفی Bureau Veritas میباشد که این مجموعه را به یکی از سرآمدان در فعالیت خود تبدیل کرده است.
در نهایت باید گفت علاوه بر سابقه کار بالا، کیفیت رضایت بخش و خصوصیات فنی مناسب، بلوک هبلکسرضوی را به یکی از گزینههای مناسب موجود در بازار برای ساخت دیوارهای غیر باربر.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟