بلوک های سبک ساختمانی در دهههای اخیر به بخشی جداناپذیر از سازههای مختلف تبدیل شدهاند. این بلوکها با نامهای مختلف، ابعاد مختلف و البته با کمی تفاوت در ساختار در بازار مصالح ساختمانی ایران. رواج یافتهاند. بلوک کیبکس یکی از این بلوکها است که به علت خواص منحصر به فرد خود از جمله وزن پایین و سازگاری با محیط زیست، از مصالح کارآمد به شمار میرود.
بلوک سبک کیبکس نیز نوعی بلوک گازی است که با برندی متفاوت تولید و به بازار عرضه میشود. در ادامه بیشتر به ویژگیها و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.
برای آشنایی با بلوک های گازی میتوانید به مقالهای جامع با همین موضوع “آشنایی با بلوک گازی، ویژگیها و نحوه تولید آن در کارخانه” مراجعه کنید.
کیبکس چیست؟
قبل از توضیح بلوک کیبکس، بهتر است با بلوک هبلکس یا گازی آشنا شویم. بلوک هبلکس نوعی بلک بتنی سبک است که با استفاده از فرایندهای خاص (آتوکلاو) دارای بافتی سلولی یا متخلخل میشود. این بافت، وزن بلوک را کاهش و سهولت اجرای آن را افزایش میدهد. مواد اولیهی این بلوک شامل سیمان، آب، سیلیس، آهک، پودر آلومینیوم و… است. پودر آلومینیوم همان مادهای است که به وسیلهی آن بافت سلولی در بلوک ایجاد میگردد.
پودر آلومینیوم با ایجاد حبابهای هوا و افزایش حجم و درنتیجه کاهش چگالی بلوک، سبب تولید بلوکی سبکتر نسبت به سایر مصالح ساختمانی خواهد شد. کیبکس نیز همان بلوک هبلکس است که با برند متفاوتی تولید میشود. درست مانند بلوک سیلکس که به واسطهی شرکت تولید کنندهی خود به این نام معروف شده است. بنابراین تفاوتی میان این دو وحود ندارد. کیبکس همان بلوک هبلکس است که با برندی خاص به بازار عرضه میشود. در ادامه نیز دربارهی تولید کنندهی بلوک کیبکس صحبت خواهیم کرد.
مزایای بلوک کیبکس
عمر طولانی
یکی از مزایای بلوکهای گازی کیبکس این است که تا مدت طولانی نیازی به تعمیر ندارند. ساختار سلولی این بلوک منجر شده تا سالهای سال بلوک از زنگ زدگی، خوردگی یا پاشیدگی دور بماند. علت اصلی این امر وجود سیلیکات کلسیم در ساختار بلوک و در اطراف سلولهای هوا است که منجر به مقاومت بالای بلوک در برابر فرسودگی میود به طوری که بسیاری از دیوارهای ساخته شده با این بلوک در حدود ۸۰ سال عمرمیکنند!
وزن پایین
یکی دیگر از مزایای این بلوک سبک بودن آن است. این امر باعث سهولت در حمل و نقل و در نتیجه افزایش سرعت فرایند ساخت و ساز و کاهش هزینهها میگردد. همچنین وزن پایین بلوک کیبکس باعث کاهش بار نردهی ساختمان میشود که آن را در برابر زلزله مقاوم تر میسازد.
عایق حرارتی
بلوکهای کیبکس عایق حرارتیای قوی هستند. آنچه که این خصوصیت را در بلوک کیبکس ایجاد میکند ساختار بتن آن و همچنین نحوهی اتصال بلوکها به یک دیگر است. ملات استفاده شده برای اتصال بلوکهای بلوکهای گازی چسب هبلکس است که از ترکیب آب و پودر خشک چسب ( به دست آمده از ترکیب سینان، آب، آهک و ترکیبات پلیمری) ساخته میشود. لایهی نازک چسب میان بلوکها و در نتیجه فاصله ی کم بلوکها با یکدیگر سبب ایجاد یک عایق حرارتی مقاوم و قوی برای سازه میگردد. این خصوصیت باعث کاهش مصرف انرژی گرمایشی و سرمایشی در ساختمان و در نتیجه کم شدن هزینهها میشود.
عایق صوتی قدرتمند
صدا حاصل لرزش هوای اطراف ما است. ساختار متخلخل بلوک کیبکس این لرزش را به خوب یعنی کرده و مانع از ورود صدا به داخل ساختمان میشود.
مقاومت حرارتی بالا
بلوک کیبکس در دمای ۱۲۰۰ درجهی سانتی گراد با مواد معدنی طبیعی تولید میشود بنابراین در برابر آتش یا دمای بالا مقاوم است و در حدود ۴ تا ۵ ساعت در برابر آتش مقاومت نشان میدهد.
سرعت و سهولت بالای اجرا
وزن پایین این بلوک باعث میشود تا حمل و نقل آن آسانتر، سریعتر و با هزینهی کمتری انجام شود. بلوکهای گازی معمولا به صورت بستهبندی شده به محل ساخت و ساز میرسند. همانطور که گفتیم ملات مورو استفاده برای این بلوکها چسب هبلکس است که از ترکیب آب و پودر خشک چسب به دست میآید. بنابراین تنها اقدامات لازم برای استفاده از بلوک کیبکس باز کردن بسته بندی بلوک، درست کردن مخلوط چسب و چیدن بلوکها است. به همین راحتی!
معایب بلوک کیبکس
هزینهی تولید کیبکس بالاست!
یکی از مواد مورد استفاده از ترکیب اولیهی این بلوک سیلیس است که هزینهی بالایی دارد. البته باید اشاره کرد به علت کاهش هزینههای ساخت و ساز و حمل و نقل، استفاده از این بلوک صرفهی اقتصادی دارد.
بلوک کیبکس نوعی محدودیت کاربری دارد!
درست است بلوکهای کیبکس از دوام بالایی برخوردارند اما سبک بودن و مقاومت فشاری پایین نسبت به بلوکهای بتنی سنگین سبب میشود تا این بلوک قابلیت کاربری در تمام بخش های ساختمان را نداشته و فقط در دیوارهای پیرامونی یا جداکننده و دیوارهای غیر باربر به کار روند.
شکنندگی کیبکس بالاست!
وجود فضای خالی در بافت بلوک کیبکس سبب ایجاد ماهیت شکننده میشود. بدین معنا که نسبت به ضربه عملکرد ضعیفتری نسبت به سایر مصالح ساختمانی دارند.
جذب رطوبت بالایی دارد!
بلوکهای گازی به راحتی آب و رطوبت را حذب میکنند. به همین دلیل استفاده از آنها در مناطق مرطوب توصیه نمیشود. همچنین برای جلوگیری از صدمه به دیوارها در صورت وجود رطوبت نظیر بارش باران یا ترکیدن لولهها، باید لایهای از مادهی عایق روی دیوار کشیده شود که خود یک هزینهی اضافه است.

ابعاد بلوک کیبکس
معمولا اتدازهی استاندارد بلوکهای گازی طول ۶۰ ، عرض ۲۵ و ضخامت ۱۰،۱۵ یا ۲۰ سانتی متر است. این ضخامتها با توجه به نوع کاربری یا محل کاربری متغیر است. البته باید گفت که ممکن است برخی تولید کنندگان ممکن است ضخامتهای دیگری از بلوک کیبکس را با توجه به نیاز کارفرما تولید کنند.
سایزهای استاندارد کیبکس شامل ۱۰*۶۰*۲۵، ۶۰*۱۲*۲۵، ۶۰*۲۵*۱۵، ۶۰*۲۵*۲۰ است.
قیمت بلوک کیبکس
قبل از خرید بلوک کیبکس باید ابعاد درست را برای سازهی مورد نظر انتخاب کرد. سپس تعداد مورد نیاز را محاسبه کرده و ضربدر قیمت هر متر مربع بلوک کیبکس کرد. البته واحد استاندارد اندازهگیری بلوکها متر مربع است اما به صورت دانهای نیز میتواند محاسبه شود. قیمت بلوک کیبکس با ابعاد ۶۰*۲۵*۱۵ حدود ۱۳ هزار تومان است. بنابراین قیمت یکمتر مربع دیوار از بلوک کیبکس حدود ۹۰ هزار تومان میشود.
کارخانهی بتن سبک کیمیای بهروزی
کارخانهی بتن سبک کیمیای بهروزی در سال ۹۷ در شهرک صنعتی محمودآباد قم با هدف تولید مصالح ساختمانی مقاوم در برابر زلزله و سازگاری با محیط زیست تاسیس شد این کارخانه بتن سبک و بلوک aac را با تجهیزات اتوماتیک تولید کرده و با برند کیبکس به بازار عرضه میکند. پس همانطور که گفتیم کیبکس همان بلوک هبلکس است که توسط کارخانهی کیمیای بهروزی تولید میشود.
در اخر باید گفت که بلوکهای کیبکس یا در کل بلوکهای هبلکس میتوانند گزینهی مناسبی برای بسیاری از سازهها باشند اگر در شرایط محیطی مناسب بوده و با تعداد و ضخامت مناسب برای بخشهای درست سازه انتخاب شوند.
آیا این مقاله برای شما مفید بود؟